Kapcsolat

Farkas Csaba

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vizek partján, horgászva

Farkas Csaba: Vizek partján, horgászva—Tárcák és novellák a halak világából. Accordia Kiadó, 2011)

A rövid írások csak első hallásra horgászélmények – valójában és szerencsére jóval többek annál. Aki valaha is belebotlott (vagy csak ezután fog belebotlani) a horgászat szenvedélyébe, jól tudja, hogy a vizek partján ki lassabban, ki egykettőre a halak szakavatott ismerőjévé válik. Egy vérbeli horgász nem különbözik egy vérbeli kertésztől vagy akár vadásztól sem. A halak fajainak, élőhelyeinek, szaporodásának, táplálkozásának, és így tovább kiváló ismerője Farkas Csaba is, jóllehet e körülményekhez a szerzett tudáson kívül mindössze szegedi születése segítette hozzá. Bizonyára segítette, mert jómagam is Szeged határában kezdtem el horgászni, igaz, már nagyon régen, és az is, hogy ugyancsak régóta nem tehetem. De a horgászok nagy hatással vannak rám, csendes magányuk néha-néha tüzes-vizes izgalommá válik, majd visszazökkennek a halászgató gémek, kócsagok sztoikus állapotába, amely tudvalevőleg utat biztosít a gondolatoknak. Farkas Csaba írásainak csírái is bizonyára a leshelyeken születtek meg, és most ebben a kis kötetben – szórakozás közben tanulva – ismerkedhetünk meg velük.

 (ulmarius, Természet Világa, 2011 december)

 

  A több évtizedekkel ezelőtti és a mai Balaton, a gyors vizű Maros, dél-alföldi, névtelen csatornák, faluszéli, a vályoggödör-eredetet nevében is hordozó kis tó s egyéb helyszínek, hol gyerek-, hol felnőttkori horgászatok, illetve a rájuk való visszaemlékezések, irántuk való vágyódások – ezekről szól Farkas Csaba kötete, e számtalan, vizes-halas témakörű tárcából és novellából szemezgetett válogatás. Igazi horgászkönyv, nemcsak horgászoknak, hanem a jelzett tematika lehető legszélesebb kedvelői táborának ajánlott olvasmány, az író összetéveszthetetlenül egyéni stílusában.

 (Fülszöveg)

 

 

 

Köteteim

00ABalatonrol_halakrol.jpg01A_kozelito_haz.jpg02Balatonozasok_kora.jpg03Vizek_partjan_horgaszva.jpg04A_napfenyfolt_sulya.jpg05Mozdulatlan_eso.jpg06Naphal_lampafenyben.jpg07Tenger_a_telefonban.jpg08Balaton_hal-alom.jpg09Halak_a_varos_folott.jpg10To_a_levegoben.jpg11Gyalog_a_hidon_at.jpg12Yasmina_belem_olvas.jpg13Uszohazi_Hirek.jpg14A_kapu.jpg15Maganbirodalom.jpgEmlekvizeken horgaszva.jpgFestett_osveny.jpgSzabadag reggeli fenyben.jpg